Stress de baas bij hart- en vaatziekten 25 mei 2016

Bezoeken: 118

Uitnodiging bijeenkomst: Stress de baas bij hart- en vaatziekten

Stress is een belangrijke en onderschatte risico factor bij hart- en vaatziekten.
Stress

Het kan leiden tot een hoge bloeddruk en versnelling van slagaderverkalking en zo resulteren in een hartinfarct. Maar hierbij houdt het niet op. Na een hartinfarct, stentplaatsing of een hartoperatie ervaren veel mensen stress als ze thuis hun leven weer proberen op te bouwen. De sluimerende angst voor een nieuw infarct, ontdekken dat de ritmestoornissen blijvend zijn of slaapproblemen zijn daarbij belangrijke stress factoren. Ook blijkt dat veel mensen na een hartaandoening moeilijk het werk weer kunnen oppakken. Ook partners ervaren stress.

Het is essentieel om iets aan deze stress te doen. Maar veel mensen weten niet precies hoe. Wilt u hier meer over weten? Kom 25 mei a.s. naar onze bijeenkomst.

Prof. Dr. Leonard Hofstra neemt u mee in de wereld van stress en hart- en vaatziekten. Ervaringsdeskundige en trainer Janette Vijfhuizen vertelt over haar ervaringen, geeft tips en om hier mee te leren omgaan, waaronder oefeningen op het gebied van mindfulness en ontspanning. Het veranderen van gewoonte- en denkpatronen en aanpassingen op het gebied van leefstijl kunnen stress, spanningen en angst verminderen. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor wie? Leden van De Hart&Vaatgroep

Wanneer? Woensdag 25 mei 2016, 19.30 – 21.30 uur. Ontvangst vanaf 19:00 uur

Waar? Domstad Utrecht (loopafstand van Utrecht Centraal; parkeren bij Jaarbeurs)

Kosten? Geen, reis- en parkeerkosten zijn voor eigen rekening

Meer info? Informatie over 25 mei 2016

Vragen? Karin Idema k.idema@hartenvaatgroep.nl ; telefoon 088-11 11 612

Opgave? Hier aanmelden voor 25 mei 2016

Louis Weyzig • 15 mei 2016


Previous Post

Next Post