Kom in beweging

We worden met zijn allen steeds ouder.
Van overheidswege wordt ons voorgehouden dat iedereen het liefst zo lang mogelijk op zichzelf wil blijven wonen.
Dat is natuurlijk in principe geen verkeerde gedachte.
Maar dan moet je toch wel op zijn minst over een redelijke basis conditie beschikken.
Zowel lichamelijk als geestelijk.
Met het ouder worden nemen echter helaas de gebreken vaak toe en wordt het lichaam wat strammer. Ook de geest wil zo af en toe een eigen leven gaan leiden. Zaken die het streven om zelfstandig te kunnen blijven functioneren wel eens in de weg staan.
Ons ideaalplaatje van de maatschappij komt daardoor mogelijk in gevaar.
Maar daar kunnen we met zijn allen iets aan doen.
Jawel, ook als u oud(er) of gebrekkig bent. Ondanks uw gezondheidsproblemen.
Door simpelweg te bewegen in een passende omgeving. Zorg voor voldoende beweging in uw leven. Dat houdt niet alleen het lichaam, maar ook de geest veerkrachtig.
Harttrimmers Leiden en Omgeving biedt die mogelijkheid.
Tijdens de trimuren zijn altijd een speciaal opgeleide sportleider en een zeer ervaren verpleegkundige aanwezig. Dit om erop toe te zien dat het programma bij u past. Niet te zwaar, maar zeker niet te licht. Het moet een passende uitdaging zijn.
Je grenzen opzoeken en succes ervaren is ook op hogere leeftijd nog steeds een geweldige belevenis. En als je dat succes ook nog eens kunt delen en je de oprechte waardering krijgt van je clubgenoten geeft dat ook nog een extra kick.

Naast al deze mooie dingen zijn er soms ook minder prettige zaken die je wilt delen.
Ook dat kan binnen een vriendenclub die Harttrimmers Leiden is.
Het sociale aspect neemt naast het sporten een belangrijke plaats in.
Niets is onbespreekbaar, want alle problemen zowel fysieke als psychische zijn al eens gepasseerd.
De club bestaat uit ervaringsdeskundigen, die altijd en overal bereid zijn om naar u te luisteren en waar nodig daadwerkelijk hulp te bieden of u van advies te voorzien.
De wereld kunnen we niet redden (als dat al nodig mocht zijn) maar we kunnen het onder elkaar in ieder geval wel een beetje leuker maken.
Gewoon door gezellig met elkaar te sporten en daarnaast elkaar met respect te behandelen.


Onze club is in 1973 opgericht. Oorspronkelijk als sportvereniging voor mensen die leden aan hart en vaatkwalen. Dus mensen die een hartinfarct hadden gehad. Van nieuwe hartkleppen waren voorzien o.i.d. Voor toelating was destijds ook nog de goedkeuring nodig van een ter zake deskundige arts

Dat ligt allemaal ver achter ons. De inzichten over het sporten met allerlei lichamelijke klachten zijn volledig veranderd. In die jaren werd bewegen nog als risicovol gezien en was rust de aangewezen remedie. Die tijden zijn gelukkig definitief voorbij.
Rust roest en dat proberen we te voorkomen.
Niet alleen voor hartpatiƫnten , maar voor iedereen die het belangrijk vindt om te blijven bewegen ondanks een eventuele handicap. Of juist om te proberen die situatie te voorkomen.

Als u geĆÆnteresseerd bent neem dan contact op met onze secretaris Peter van der Graaf of kom langs op een van onze avonden. De adressen en overige contactgegevens vindt u elders op onze site.

Louis Weyzig • 18 november 2019


Previous Post

Next Post